Jeugd Tennislessen

LESGROEPEN

Alle jeugdleden krijgen bij ons tennisles. Dit zit inbegrepen in je lidmaatschap. Er bestaan verschillende trainingsgroepen. Deze worden ingedeeld door tennisschool Hoogland-Wiers.

Welke trainingsgroepen kennen wij bij TV Kontakt?

Tenniskids (6 t/m 11 jaar)
Afgelopen jaren werken wij bij TV Kontakt met het KNLTB trainingsprogramma Tenniskids. Dit is een trainingsprogramma voor jeugd van 6 t/m 11 jaar. Tenniskids werkt met verschillende soorten ballen (zachtere) en verschillende baanlengtes.
Kinderen die voor het eerst gaan tennissen en gelijk beginnen op een groot veld verliezen snel hun interesse. De rally’s zijn kort, de ballen stuiteren over hun hoofd en ze zijn het langste bezig met ballen rapen. Daarom is Tenniskids zo belangrijk! Een stimulerend Tenniskidsprogramma dat speciaal is ontworpen voor kinderen zal de mogelijkheid bieden tennis op een ´toffe´ manier te leren: tennis is namelijk fun!

Recreatietennis (11 t/m 17 jaar)
Je traint eenmaal per week en je mag altijd tennissen tijdens de jeugduren. Je mag ook meedoen aan een aantal clubtoernooien welke georganiseerd worden door de Jeugdcommissie.

Competitietennis (t/m 17 jaar)
Hierin worden kinderen ingedeeld die het leuk vinden om mee te doen aan de competitie. Ze zijn vaak al wat verder gevorderd óf de trainers denken dat zij op korte termijn aanmerkelijk vooruit zullen gaan in hun spel. Kinderen uit deze groep ontvangen een uitnodiging van de trainers om deel te nemen aan de zomercompetitie en najaarscompetitie.

Selectietennis (10 t/m 17 jaar)
Bij deze kinderen wordt gestreefd naar het bijbrengen van optimale technische vaardigheden en speltechnisch inzicht. Je traint tweemaal per week, doet verplicht mee aan de voorjaars- en najaarscompetitie, de conditietraining en je doet mee aan minimaal 2 externe toernooien. En natuurlijk strijd je tijdens de clubkampioenschappen om clubkampioen te worden!

Extra traning 
De mogelijkheid bestaat een extra training te volgen, d.w.z. dat je 2x per week kunt trainen. Aan deze extra trainingen zijn wel kosten verbonden. Deze extra training komt tot stand in overleg met de trainers.

INDELING LESGROEPEN
Elk jeugdlid heeft tennisles in een voor hem of haar juiste lesgroep rekening houdend met vriendjes en vriendinnetjes. Voor aanvang van het zomerseizoen en het winterseizoen worden alle jeugdleden door de trainers ingedeeld in een van de trainingsgroepen. De lessen voor de jeugdleden worden gegeven van maandag t/m vrijdag vanaf 16.00 uur en op woensdag vanaf 13.00 uur.
Enkele weken voordat de trainingen beginnen ontvang je bericht over de dag en het tijdstip waarop je voor de training wordt verwacht. Geeft dat problemen met lesroosters van school of andere sporten die je beoefent, neem dan contact op met je trainer zodat jullie samen kunnen zoeken naar een oplossing.
Op basis van talent, motivatie en inzet bepalen de trainers wie er in de selectie traint en wie er deel kan nemen aan de competitie.

TENNISSCHOOL
Alle tennislessen voor de jeugd worden verzorgd door Tennisschool Hoogland-Wiers. Met enthousiaste trainers hebben zij enorm veel zin om hun tenniskennis met jullie te delen. Ze willen graag de basis van het tennisspel aanleren of je tennisspel verbeteren.

Kijk voor meer informatie over Tennisschool Hoogland-Wiers op de website: www.tennisschoolhooglandwiers.nl.

Contactgegevens:
Telefoon: 06-22943341 – Rick Hoogland en 06-53965435 – Tim Wiers
Email: info@tennisschoolhooglandwiers.nl