Informatie Jeugd

ALGEMEEN
Tennisvereniging T.V. Kontakt is een bloeiende vereniging met ruim 1000 leden. Waarvan 250 jeugdleden tussen 6 en 17 jaar. Door de grootte van deze groep is er niet alleen diversiteit in leeftijd maar ook in spelniveau binnen de vereniging.

LIDMAATSCHAP INCLUSIEF TENNISLES
TV Kontakt biedt alle kinderen een lidmaatschap aan inclusief tennislessen. Dit zijn 15 tennislessen voor de zomer als wel voor de winter. In samenwerking met tennisschool Hoogland-Wiers wordt iedereen in de juiste lesgroep op het juiste niveau geplaatst en wordt rekening gehouden met vriendjes en vriendinnetjes samen. Het samen spelen en het spelplezier vinden wij belangrijk.

De tennislessen voor de jongste jeugd worden gegeven volgens het Tenniskids-concept. Tenniskids is hét KNLTB tennisprogramma voor kinderen t/m 12 jaar. Met speciale ballen, banen en oefeningen leert zelfs de jongste jeugd de sport razendsnel te spelen. Dit maakt het tennissen nog leuker! 

Vier kleuren brengen hun vooruitgang in kaart: blauw, rood, oranje en groen. Bij iedere kleur horen andere leeftijden, baangroottes en balsoorten. Alle informatie hierover is te vinden op www.tenniskids.nl. Oudere jeugdleden spelen op een heel veld met de gele bal, net als de senioren.

Naast de trainingen bestaat ook de mogelijkheid om deel te nemen aan de KNLTB competitie. Dit gaat in overleg met Tennisschool Hoogland-Wiers. Zij kunnen goed inschatten in welke competitie je kan deelnemen. Bij de jongste jeugd kan iedereen meedoen aan de competitie. Zit je in de Groene of Gele categorie word je door de trainers uitgenodigd om deel te nemen.  

Naast alle lessen, de competitie en het vrijspelen worden er door een actieve jeugdcommissie allerlei leuke activiteiten en evenementen georganiseerd voor de diverse leeftijdscategorieën binnen TV Kontakt. Alle evenementen zijn te vinden op de kalender.

DE LEDENPAS
Als je lid bent van TV Kontakt ben je automatisch lid van de tennisbond KNLTB. Via de KNLTB krijg je ook een ledenpasje dat meerdere jaren te gebruiken is. De ledenpas is voorzien van een pasfoto die je hebt aangeleverd bij je inschrijving. Deze pas heb je nodig tijdens de competitie, het deelnemen aan externe toernooien en natuurlijk als je vrij wilt spelen. Tijdens het vrijspelen ben je verplicht éérst af te hangen via het digitale afhangsysteem in de Bruijnerie.
Mocht je je pas kwijtraken kan je tegen betaling een nieuwe pas aanvragen via de ledenadministratie. ledenadministratie@tvkontakt.nl


VRIJ SPELEN
Vrijspelen is leuk om te doen en daar leer je veel van. Spreek een keer af met iemand uit je trainingsgroep, een clubgenoot die je kent via school of iemand die aan hetzelfde evenement of toernooi meedoet. Als jeugdlid kun je het hele jaar vrij spelen: op doordeweekse dagen van 16.00 uur tot 18.00 uur en woensdag vanaf 13.00 uur (met uitzondering tijdens toernooien en evenementen).

Tijdens de officiële schoolvakanties kun je alle dagen van de week vanaf 9.00 tot 18.00 uur op onze banen terecht om een potje te tennissen. Tussen 9.00 uur en 18.00 uur hebben de jeugdleden dezelfde rechten als seniorleden.

Tijdens de overige vrijspeeltijden kun je natuurlijk spelen, als de banen niet bezet zijn door senioren. Indien je afgehangen wordt door een seniorlid (omdat er geen vrije banen meer zijn), mag je niet meer opnieuw afhangen. Je mag dus buiten de jeugduren om géén seniorleden van de baan halen. Kijk voor de beschikbaarheid van de tennisbanen even op het mededelingenbord naast het digitale afhangbord. Let op: niet alle dagen, maandag tot en met vrijdag, zijn de banen vrij om te tennissen, omdat er ook tennisles aan jeugdleden wordt gegeven.

OPZEGGEN 
Opzeggen als jeugdlid kan op twee momenten in het jaar.
Voor 1 september, lidmaatschap eindigt 1 oktober.
Voor 1 februari, lidmaatschap eindigt 1 april.
Opzeggen moet per mail aan de ledenadministratie ledenadministratie@tvkontakt.nl  

U ontvangt altijd binnen 14 dagen een bevestiging van uw opzegging.

WIJZIGEN LIDMAATSCHAP 
In het jaar dat jeugdleden 18 jaar worden verandert het lidmaatschap.  Het lidmaatschap wordt omgezet naar “Jongsenior t/m 23 jaar”. Hierover krijgen de jeugdleden vanuit de ledenadministratie een mail. Hierin worden alle wijzigingen nogmaals genoemd. Je hebt als jongsenior dezelfde rechten als een volwassen (senior) lid.

Nog meer weten? Dat kan!
Voor vragen kan je altijd terecht bij de trainers of mail naar de Jeugdcommissie cj@tvkontakt.nl Wij helpen je graag!