Jeugdcompetitie algemeen

De teamindeling voor het najaar 2024 gaan we weer samen met de trainers maken.

Geef jij je ook weer op om mee te doen? Dit kan via deze link tot 27 mei 2024
Denk je, ik ben vergeten in te schrijven, mail dan even met de jeugdcommissie voor 5 juni, cj@tvkontakt.nl

De indeling zal per categorie gemaakt worden: Rood, Oranje, Groen en Geel. Check hieronder de uitgebreide informatie. Bij vragen tennisschoolhooglandwiers@gmail.com of cj@tvkontakt.nl

Competitie spelen is leuk en leerzaam

Zin om je eens te meten met jeugdspelers van een andere vereniging? Speel dan mee in de competitie! Samen met je teamgenoten ga je voor het beste resultaat. En hoe vaker je speelt, des te beter je wordt. Een mooie combinatie van inspanning en ontspanning. Bij TV Kontakt kan je verschillende KNLTB-competities spelen:

  1. Tenniskids competitie
  2. Jeugd competitie

De kosten voor deelname aan de competitie zijn inbegrepen in je lidmaatschap. De teamindelingen worden door de vereniging, in overleg met de trainers, gemaakt.

1. Tenniskids competitie

De Tenniskids competitie bestaat uit twaalf of dertien speelmomenten, verdeeld over meerdere maanden in het jaar. Hierdoor komen de kinderen bijna het hele jaar door in aanraking met tennis. Kinderen kunnen spelen in Rood (tot max. 9 jaar), Oranje (8 t/m 11 jaar) of Groen (9 t/m 13 jaar).

Op de website van KNLTB Tenniskids vind je meer informatie over Tenniskids RoodTenniskids Oranje en Tenniskids Groen. Ook kun je daar de exacte speeldata vinden. 

Rode en Oranje competitie 

De Rode en Oranje competitie bestaat in 2024 uit dertien speelmomenten, verdeeld over meerdere maanden in het jaar. Hieronder vind je een overzicht van de speeldata in het voor- en najaar.

Speeldata voorjaar 2024
Speeldata najaar 2024

Groene competitie

De Groene competitie bevat 7 speeldagen in het voorjaar en 5 speeldagen in het najaar. Hieronder vind je alle dagen op een rijtje.

Speeldata voorjaar 2024
Speeldata najaar 2024

2. Junioren competitie – Geel

Dit is een landelijke KNLTB-competitie voor junioren. Deze “gele” competitie bevat 7 speeldagen in het voorjaar en 5 speeldagen in het najaar. Er wordt met de normale tennisbal gespeeld. Alle selectiespelers spelen competitie. De trainers van TV Kontakt maken de teamsamenstellingen.

Er zijn twee leeftijdscategorieën: junioren 11 t/m 14 jaar en 13 t/m17 jaar. 
Voor alle regels en uitleg over de juniorencompetitie check de KNLTB site via deze link.

Speeldata voorjaar 2024
Speeldata najaar 2024

Algemene tips voor de competitie: