Jeugdcompetitie algemeen

Alle teams voor de voorjaarscompetitie 2023 staan op de site onder het kopje competitie

Inschrijven voor de najaarscompetitie kan via deze link tot 1 juni 2023

Competitie spelen is leuk en leerzaam

Zin om je eens te meten met jeugdspelers van een andere vereniging? Speel dan mee in de competitie! Samen met je teamgenoten ga je voor het beste resultaat. En hoe vaker je speelt, des te beter je wordt. Een mooie combinatie van inspanning en ontspanning. Bij TV Kontakt kan je verschillende KNLTB-competities spelen:

  1. Tenniskids competitie
  2. Jeugd competitie

De kosten voor deelname aan de competitie zijn inbegrepen in je lidmaatschap. De teamindelingen worden door de vereniging, in overleg met de trainers, gemaakt.

1. Tenniskids competitie

De Tenniskids competitie bestaat uit twaalf of dertien speelmomenten, verdeeld over meerdere maanden in het jaar. Hierdoor komen de kinderen bijna het hele jaar door in aanraking met tennis. Kinderen kunnen spelen in Rood (tot max. 9 jaar), Oranje (8 t/m 11 jaar) of Groen (9 t/m 13 jaar).

Op de website van KNLTB Tenniskids vind je meer informatie over Tenniskids RoodTenniskids Oranje en Tenniskids Groen. Ook kun je daar de exacte speeldata vinden. 

Rode en Oranje competitie 

De Rode en Oranje competitie bestaat in 2023 uit dertien speelmomenten, verdeeld over meerdere maanden in het jaar. Hieronder vind je een overzicht van de speeldata in het voor- en najaar.

Speeldata voorjaar 2023
Speeldata najaar 2023

Groene competitie

De Groene competitie bevat 7 speeldagen in het voorjaar en 5 speeldagen in het najaar. Hieronder vind je alle dagen op een rijtje.

Speeldata voorjaar 2023
Speeldata najaar 2023

2. Junioren competitie – Geel

Dit is een landelijke KNLTB-competitie voor junioren. Deze “gele” competitie bevat 7 speeldagen in het voorjaar en 5 speeldagen in het najaar. Er wordt met de normale tennisbal gespeeld. Alle selectiespelers spelen competitie. De trainers van TV Kontakt maken de teamsamenstellingen.

Er zijn twee leeftijdscategorieën: junioren 11 t/m 14 jaar en 13 t/m17 jaar. 
Voor alle regels en uitleg over de juniorencompetitie check de KNLTB site via deze link.

Speeldata voorjaar 2023
Speeldata najaar 2023

Algemene tips voor de competitie: