Jeugdcompetitie algemeen

Let op: Laatste update 30/3/21

De KNLTB Competitie 2021 is opnieuw uitgesteld en gaat hopelijke per juni (week 22) van start. Houdt de site goed in de gaten voor de verdere ontwikkelingen!

Een volledige competitie is waarschijnlijk niet mogelijk maar er wordt gekeken naar een competitie met minder speeldagen wat nog wel kan worden georganiseerd. Op 13 april staat een nieuwe persconferentie van het kabinet gepland. Daarna kijkt de KNLTB opnieuw naar de situatie en de mogelijkheden. Begin mei zal de KNLTB communiceren over een mogelijke start van de competitie.

Competitie spelen is leuk en leerzaam

Zin om je eens te meten met jeugdspelers van een andere vereniging? Speel dan mee in de competitie! Samen met je teamgenoten ga je voor het beste resultaat. En hoe vaker je speelt, des te beter je wordt. Een mooie combinatie van inspanning en ontspanning. Bij TV Kontakt kan je verschillende KNLTB-competities spelen:

  1. Tenniskids competitie
  2. Jeugd competitie

De kosten voor deelname aan de competitie zijn inbegrepen in je lidmaatschap. De teamindelingen worden door de vereniging, in overleg met de trainers, gemaakt.

1. Tenniskids competitie

De Tenniskids competitie bestaat uit twaalf of dertien speelmomenten, verdeeld over meerdere maanden in het jaar. Hierdoor komen de kinderen bijna het hele jaar door in aanraking met tennis. Kinderen kunnen spelen in Rood (tot max. 9 jaar), Oranje (8 t/m 11 jaar) of Groen (9 t/m 13 jaar).

Op de website van KNLTB Tenniskids vind je meer informatie over Tenniskids RoodTenniskids Oranje en Tenniskids Groen. Ook kun je daar de exacte speeldata vinden. 

Rode en Oranje competitie 

De Rode en Oranje competitie bestaat in 2020 uit dertien speelmomenten, verdeeld over meerdere maanden in het jaar. Hieronder vind je een overzicht van de speeldata in het najaar.

Speeldata voorjaar 2021

Data volgt

Speeldata najaar 2021

Data volgt

Groene competitie

De Groene competitie bevat 7 speeldagen in het voorjaar en 7 speeldagen in het najaar. Hieronder vind je alle dagen op een rijtje.

Speeldata voorjaar 2021

Data volgt

Speeldata najaar 2021

Data volgt

2. Jeugdcompetitie (geel)

Dit is een landelijke KNLTB-competitie voor junioren. Deze “gele” competitie bevat 7 speeldagen in het voorjaar en 7 speeldagen in het najaar. Er wordt met de normale tennisbal gespeeld. Alle selectiespelers spelen competitie. De trainers van TV Kontakt maken, in overleg met de jeugdcommissie, de teamsamenstellingen.

Er zijn twee leeftijdscategorieën: junioren 11 t/m 14 jaar en 13 t/m17 jaar. 
Vanaf 2020 gelden er vernieuwde regels voor de juniorencompetitie kijk voor de regels op de KNLTB site.

Speeldata voorjaar 2021

Data volgt

Speeldata najaar 2021

Data volgt

Algemene tips voor de competitie: