Voorzitters commissies

Geschreven op 16 november 2021

In juli hebben de bestuursleden Eric, Renée, Karin en Carla zich al aan jullie voorgesteld. Nu is het de beurt aan de voorzitters van de commissies, Marije, Jap en Rosalien. Heb je na dit voorstelrondje vragen? Stuur ons dan gerust een mailtje via secretariaat@tvkontakt.nl


Leuk dat wij ons als bestuur nader aan jullie mogen voorstellen! De meesten van jullie kennen mij als Jap, mijn naam leent zich voor vele bijnamen.

Ik ben 60 jaar en woon sinds 2012 samen met Cin op 3 minuten fietsen van onze mooie club. Wij hebben allebei een dochter en zoon uit een eerdere relatie. Inmiddels zijn de kinderen allemaal de deur uit dus hebben we het rijk voor z’n 2en en daarin vermaken we ons prima. Ik ben opgegroeid in Amsterdam en Ouderkerk a/d Amstel en ben van huis uit een voetballer. Na bijna 50 jaar ben ik daar een paar jaar geleden mee gestopt. Intussen had ik met veel plezier het tennissen opgepakt. De combinatie van sporten en gezelligheid pasten mij als een jas en bij TV Kontakt ben je dan aan het goede adres! Ik sta bekend als een fanatieke vent op de baan (sowieso bij alle spelletjes😉), waarbij sportiviteit tegelijkertijd bij mij wel altijd hoog in het vaandel staat.

Na een carrière van 30 jaar bij ABN AMRO ben ik in 2018 ZZP’er geworden. In die hoedanigheid heb ik veel verschillende opdrachten vervuld als Lean Consultant, Scrum Master, trainer en coach. Momenteel ben ik werkzaam als Procesmanager bij PWN in Velserbroek. Lekker op het fietsje! Leuk om te vermelden is dat ik ook opdrachten voor de KNLTB doe. Onder andere in samenwerking met Eric Jonk en onze Tennisschool. De film die we afgelopen maart tijdens het jaarlijkse congres van de KNLTB samen mochten maken over het werken met een OGSM (je businessplan op 1 A4tje) is een onvergetelijke herinnering!

Kort na mijn entree bij de club vroeg Huub mij om in de Commissie Wedstrijd (CW) plaats te nemen. Vanuit de voetballerij was ik gewend om vrijwilligerswerk te doen dus ik schoof gezellig aan. Mei vorig jaar ben ik Huub opgevolgd als Voorzitter van de CW en trad daarmee automatisch tot het bestuur toe. Zowel in het bestuur als in de CW hebben we een groep met ontzettend leuke, bekwame en enthousiaste mensen waarin iedereen zijn of haar rol goed oppakt. Als CW zijn wij verantwoordelijk voor de organisatie van alle KNLTB competities (Voorjaar, Najaar en Winter) en alle officiële toernooien (Huijg Dubbel Open, WFA Open, Clubkampioenschappen). Ik vind het fijn en leuk om de club en haar leden te helpen in deze rol en hoop dit nog vele jaren te doen!

———————————————————————————————————————————–

Hi jeugdleden, ouders van de jeugd en seniorleden

Via deze weg wil ik mij voorstellen aan iedereen die mij nog niet kent. Mijn naam is Marije Frank, ben samenwonend en trotse moeder van 2 kinderen waarvan de jongste ook tennist bij de club. Ik werk op de afdeling Radiotherapie in het Amsterdam UMC, locatie AMC. Op mijn 8ste ben ik begonnen met tennissen bij TV de Balletuin in Zwaag. In de periode dat ik ben gaan studeren in Haarlem heb ik een uitstapje gemaakt naar aerobics en fitnes, maar mistte toch de gezelligheid die bij het tennissen hoort. Na kort gespeeld te hebben bij Duinvliet, speel ik nu al meer dan 20 jaar bij deze gezellige vereniging. Daarbij speel ik voorjaarscompetitie in het leukste team van de vereniging!

In het begin heb ik een aantal jaartjes een bijdrage geleverd in de wedstrijdcommissie en na een paar jaar niet in een commissie gezeten te hebben werd ik in 2019 gevraagd om samen met een aantal ouders de jeugdcommissie weer nieuw leven in te blazen. Samen met de tennisschool Hoogland-Wiers verzorgen we als jeugdcommissie het hele jaar door vele activiteiten, toernooitjes en de KNLTB tenniskids en junioren competitie. Als jeugdvoorzitter van TV Kontakt vertegenwoordig ik de jeugd in het bestuur. Met ongeveer 250 jeugdleden is dit toch een kwart van het totale ledenaantal van TV Kontakt!

Met de jeugdcommissie zijn we met elkaar wel in een uitdagende periode gestart. Tijdens ons eerste uitje met de bus naar het ABN AMRO toernooi hadden we last van de storm Ciara. Ondanks dat was het een hele toffe dag tussen alle proftennissers in Rotterdam en mochten we als TV Kontakt op het centre court een balletje slaan. Daarna belandde we al snel in coronatijd. Het bleek een hele uitdaging om alles door te laten gaan.

Gelukkig mocht de jeugd nog best veel. Iedereen kon blijven spelen en we hebben leuke activiteiten georganiseerd zoals bijvoorbeeld de Corona Cup, een onderlinge competitie als alternatief voor de KNLTB-competitie die niet gespeeld kon worden. We hebben veel lachende gezichten gezien waar je het toch allemaal voor doet. Toch mistte we in deze periode wel de ouders langs de baan en op de vereniging. Gelukkig mag er weer steeds meer en hopen jullie weer te zien langs de baan. Onze club is toch een gezellige familieclub. Veel mensen kennen elkaar en wonen in de buurt.

Samen met de trainers van TV Kontakt hebben we een vaste kern voor de jeugdcommissie. Uitbreiding van deze kern is zeer gewenst!!! Dus wil je een steentje bijdragen aan allerlei toffe activiteiten voor de jeugd, meld je dan snel aan via cj@tvkontakt.nl. Ook kan je kiezen per activiteit een bijdrage te leveren wat nu soms al gedaan wordt door een aantal enthousiaste oudere jeugdleden! Dus wees welkom om ons te versterken! TV Kontakt is een meegaande club en er is veel mogelijk. Een unieke vereniging waar ik trots op ben. Laten we met elkaar genieten van de kinderen, waarbij winnen soms belangrijk is máár misschien nog meer het spel- en teamplezier.

Tot snel weer een keer langs de baan. Bij vragen is de jeugdcommissie altijd bereikbaar op cj@tvkontakt.nl

Sportieve groet Marije

———————————————————————————————————————————————————–

Even voorstellen……Rosalien de Graaf
Voor velen een bekende maar ongetwijfeld zijn er leden die mij nog niet kennen. Daarom stel ik mij graag aan jullie voor.

Ik ben 62 jaar, woon 5 minuten bij de club vandaan en ben sinds afgelopen juni met vervroegd pensioen na 41 jaar bij een mbo-school gewerkt te hebben. Achter de geraniums zitten is er voor mij nog niet bij. Mijn dagen zijn nog nooit zo vol geweest. Ik breng veel tijd door met mijn familie en vriendinnen en ik heb hobby’s genoeg, zoals fietsen, wandelen en natuurlijk tennissen.

Vooral de tennisclub is al jaren mijn grote hobby. Ik ben in 1997 lid geworden van T.V. Kontakt en zit sinds 2008 in de commissie recreatie en heb samen met de andere commissieleden al veel toernooitjes georganiseerd. En dit verveelt nog steeds niet. De voorbereiding voor een toernooi is leuk om te doen. Het blijft altijd spannend hoeveel leden er inschrijven. Ook blijft het spannend of iedereen wel komt opdagen op de toernooidag. De indeling is klaar, commissie is klaar. En dan is het zover, de deur gaat open en de eerste spelers druppelen binnen, ze nemen een kopje koffie en wachten af wat de dag of avond gaat brengen. Het is altijd weer een feestje, welk toernooi je ook noemt, jong en oud, het klikt en de dag vliegt voorbij en iedereen heeft het naar zijn zin gehad. Daar doen wij het als commissie voor. Een lach, een blij gezicht en een gezellige dag voor iedereen. Moe maar voldaan sluiten we de dag af en kijken alweer uit naar het volgende toernooi. Het kersttoernooi en de binnen wintercompetitie vallen ook onder de commissie recreatie. Dit zijn echt grote evenementen waar veel uren inzitten om te organiseren. Maar ook hier draaien wij ons handen niet voor om. Organiseren maar en genieten van het plezier dat de leden hebben.

Sinds 2016 ben ik als voorzitter van de Commissie Recreatie in het bestuur vertegenwoordigd. Dat vond ik in het begin wel even spannend omdat het een mannenwereld was maar dit is inmiddels wel anders geworden, de dames zijn nu in de meerderheid en dat betekent een hele andere dynamiek tijdens de bestuursvergaderingen. Maar wat is het een leuke groep mensen. Ga er maar aanstaan, een vereniging met ruim 1100 leden waar wij als bestuur ons uiterste best voor doen om het iedereen naar de zin te maken.

Daarnaast werk ik samen met Carla twee ochtenden op de club en houden wij ons bezig met secretariaatswerk en de ledenadministratie. Kortom, een druk maar leuk leven waar ik iedere dag van geniet. Lijkt het jou ook leuk om iets te betekenen voor de club? Spreek mij of een van de andere bestuursleden dan gerust aan of stuur een mailtje naar secretariaat@tvkontakt.nl

Groeten, Rosalien