Laatste nieuws!

Geschreven op 01 mei 2020

Wat leven we in een bijzondere tijd die ons doet terugverlangen naar het “onbezorgde” pre-Corona tijdperk, waarin we vrij op straat konden rondlopen, gezellig een terrasje pakken en lekker een balletje konden slaan.
Inmiddels weten we wel beter en moet ons park voorlopig gesloten blijven voor bijna alle sportactiviteiten. Want het goede nieuws is dat het kabinet heeft besloten dat de jeugd t/m 18 jaar onder bepaalde voorwaarden weer mag sporten, dus onze jeugdleden zijn vanaf 4 mei weer welkom om te komen trainen. Zij zijn hier afgelopen week via de mail over geïnformeerd. Wij wensen onze jeugdleden veel plezier op de tennisbaan.

Consequenties senioren
Voor de senioren leden blijft het park vooralsnog gesloten en volgen we strikt de voorschriften van het kabinet en de KNLTB.
Eerst tot 28 april en nu met een verlenging naar 20 mei. We hopen natuurlijk dat we na 20 mei weer voorzichtig een balletje kunnen slaan.
De banen liggen er inmiddels prachtig bij en de Bruijnerie is klaar om jullie te ontvangen. Maar we moeten nog even geduld hebben.
Alleen samen krijgen we corona onder controle.

De verlenging van de maatregelen tot 20 mei heeft natuurlijk wel gevolgen voor de evenementen die op korte termijn op de agenda staan.

Bok en Geittoernooi op 20 mei
Dit toernooi kan uiteraard niet plaatsvinden op deze datum. Wij hopen dat we later in het jaar een nieuwe datum kunnen plannen, afhankelijk van de situatie op dat moment.

Clubkampioenschappen vanaf 8 t/m 14 juni
Deze week komt te vroeg voor de kampioenschappen bij de senioren. Ook hier geldt: wellicht kunnen wij het later in het seizoen nog organiseren.
Voor de jeugdleden nemen we hier na 20 mei een beslissing over.

Voorjaarscompetitie
De KNLTB heeft besloten om de Voorjaarscompetitie en de Tenniskids competitie te verplaatsen naar het najaar. Binnenkort hoort u hier meer over via onze Commissie Wedstrijd. Of deze competities in het najaar daadwerkelijk door kunnen gaan is uiteraard afhankelijk van de ontwikkelingen in de komende maanden.
We gaan uit van het positieve!

Algemene Ledenvergadering
De algemene ledenvergadering stond gepland op 7 april. Op dit moment ligt er een voorstel bij de Tweede Kamer voor een spoedwet, die een aantal opties gaat bieden voor de verenigingen rondom de ALV. Wij wachten de inwerkingtreding van deze spoedwet af en maken dan een keuze hoe en wanneer we de vergadering gaan houden. 

Samenstelling bestuur
Op de agenda van de ledenvergadering staat het aftreden van Jan Cop als voorzitter van T.V. Kontakt en Huub Nieuwenhoven als voorzitter van de commissie wedstrijd.
Met Jan en Huub is afgesproken dat zij niet wachten met aftreden tot er daadwerkelijk een algemene ledenvergadering plaatsvindt.
Donderdag 30 april heeft het bestuur via een Zoom meeting vergaderd en dat was de laatste vergadering die Jan en Huub hebben bijgewoond.
Hun vervangers staan klaar om vanaf 1 mei in hun voetstappen te treden en hun werkzaamheden over te nemen. De officiële verkiezing zal plaatsvinden tijdens de nog te plannen algemene ledenvergadering. Tot die tijd worden Eric Jonk als voorzitter van T.V. Kontakt en Jan Albert Veldhuizen als voorzitter van de commissie wedstrijd ad interim aangesteld door het bestuur van T.V. Kontakt.
Marije Frank is momenteel al ad interim aangesteld als voorzitter van de commissie jeugd en zal ook officieel worden benoemd tijdens de algemene ledenvergadering. 

Aftreden Jan Cop en Huub Nieuwenhoven
Tijdens hun laatste bestuursvergadering op 30 april is er op afstand al stilgestaan bij hun aftreden uit het bestuur maar dit gaan we natuurlijk nog eens goed overdoen als er een nieuwe datum voor de Algemene Ledenvergadering staat gepland zodat zij het afscheid krijgen dat ze verdienen na hun jarenlange inzet voor de club.

Website
Wij hebben niet stilgezeten en zijn blij om te kunnen melden dat op 1 mei de nieuwe website van T.V. Kontakt wordt gelanceerd.
De oude website was aan vernieuwing toe en afgelopen maanden is er hard gewerkt aan vormgeving en inhoud van de website.
Er is gediscussieerd, gebrainstormd en er zijn ideeën uitgewisseld over hoe de website eruit moet zien en welke informatie voor onze leden en bezoekers belangrijk is. In samenwerking met Marc Jonk van Jonk Marketing zijn we tot een mooi resultaat gekomen. Neem snel een kijkje op de site en laat je verrassen!

Dit zijn zo’n beetje de belangrijkste berichten die we met jullie, onze leden kunnen delen. Het bestuur heeft regelmatig contact met elkaar via mail, whatsapp en videovergaderingen om de dagelijkse zaken te bespreken en wat er moet gebeuren om ons park, zodra er weer gesport mag worden in orde te maken volgens het ‘nieuwe normaal’. 

Blijf ook kijken op Facebook, Instagram en de website van T.V. Kontakt voor het laatste nieuws.  
En vergeet vooral niet om de nieuwste versie van de KNLTB ClubApp te downloaden in de Apple store of Google Play store.
Klik voor meer informatie over de ClubApp op deze link.

Het is heel erg jammer dat we nu niet kunnen tennissen, maar dat is niet het belangrijkste in deze situatie. Gezondheid gaat nu voor alles!
Zorg goed voor jezelf en de mensen in je directe omgeving!
Hanteer alle opgelegde afspraken, wandel of fiets of fitness wat extra en blijf alsjeblieft allemaal gezond. Dan hopen we jullie allemaal weer snel te zien op het park!         

Met sportieve groet,
Bestuur
T.V. Kontakt